Brunsviger - som den bør være!

Kikærte/pistaciedeller & couscoussalat

20180420_094847

Det skal du bruge

Kikærte/pistaciedeller:

1 ds kikærter (drænet)

60 g saltede pistaciekerner

1 håndfuld bredbladet persille

1 forårsløg

1 lime (saften herfra)

1/2 dl vand

1 dl kikærtemel

1 æg

2 tsk friskkværnet peber

1 tsk maldon salt

2 fed hvidløg

Couscoussalat:

1 dl couscous

2 dl kogende vand

1 tsk kyllingefond (kan udelades)

1 spsk olivenolie

200 g små tomater (skåret i halve)

3-4 snittede forårsløg

Feta (blok, skåret i tern)

1 ps pinjekerner (ristet på en tør pande)

1/2-1 lime (saften herfra)

1 håndfuld bredbladet persille (hakket)

Salt og peber

Sådan gør du

Kikærte/pistaciedeller:

Blend det hele i en foodprocessor, blender eller med en stavblender, til en cremet konsistens. Form dellerne med to skeer (gør dem våde med vand først), og steg dem gyldne på en pande i smør eller neutral olie.

20180420_095007

20180420_094656

20180420_094815

Couscoussalat:

Kom couscous, kogende vand og kyllingefond i en skål. Rør rundt og lad trække i 8-10 minutter. Sæt herefter skålen i køleskabet. Lige inden servering ordner du feta, forårsløg, persille, tomater og pinjekerner. Rør alle ingredienserne sammen med den kolde couscous – det er nemmest med en gaffel, så couscous’en bliver fordelt ordenligt. Smag til med salt, peber og limesaft.

20180420_094555

20180420_094847

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brunsviger - som den bør være!