Kikærte/pistaciedeller & couscoussalat
Det skal du bruge
Kikærte/pistaciedeller:
1 ds kikærter (drænet)
60 g saltede pistaciekerner
1 håndfuld bredbladet persille
1 forårsløg
1 lime (saften herfra)
1/2 dl vand
1 dl kikærtemel
1 æg
2 tsk friskkværnet peber
1 tsk maldon salt
2 fed hvidløg
Couscoussalat:
1 dl couscous
2 dl kogende vand
1 tsk kyllingefond (kan udelades)
1 spsk olivenolie
200 g små tomater (skåret i halve)
3-4 snittede forårsløg
Feta (blok, skåret i tern)
1 ps pinjekerner (ristet på en tør pande)
1/2-1 lime (saften herfra)
1 håndfuld bredbladet persille (hakket)
Salt og peber
Sådan gør du
Kikærte/pistaciedeller:
Blend det hele i en foodprocessor, blender eller med en stavblender, til en cremet konsistens. Form dellerne med to skeer (gør dem våde med vand først), og steg dem gyldne på en pande i smør eller neutral olie.
Couscoussalat:
Kom couscous, kogende vand og kyllingefond i en skål. Rør rundt og lad trække i 8-10 minutter. Sæt herefter skålen i køleskabet. Lige inden servering ordner du feta, forårsløg, persille, tomater og pinjekerner. Rør alle ingredienserne sammen med den kolde couscous – det er nemmest med en gaffel, så couscous’en bliver fordelt ordenligt. Smag til med salt, peber og limesaft.
Ingen kommentarer endnu