Risengrød

Lady & Vagabonden mad

27292166_10213748271073740_1957105713_n Jeg elsker Lady & Vagabonden! Jeg får altid lyst til spaghetti med kødboller i tomatsauce, når jeg ser filmen. Men det smager jo også bare vildt godt – de italienere har sgu fat i noget dér.. Jeg har selvfølgelig lavet min helt egen version, og den vil jeg bestemt ikke holde for mig selv (den smager nemlig virkelig godt – og god mad skal deles!). Så værsgo’ 🙂

ca. 80 små kødboller. Resten kan med fordel fryses ned og tages op på en regnvejrsdag!

Ingredienser

1 pk bacon i skiver
1 kg hk oksekød
2 æg
1 spsk mel
1 tsk friskkværnet peber
1 spsk tørret oregano
1/2 dl vand
1/4 dl oksefond
2 løg
4 fed hvidløg

Desuden

Spaghetti
3 portioner multifunktionel tomatsauce

Sådan gør du

Skær bacon ud i små stykker, som vist på billederne herunder.

27292731_10213748271553752_1370434898_n 27394965_10213748271033739_926509459_n 27496110_10213748271113741_649741096_n27399509_10213748268793683_1814894830_n 27292220_10213748269913711_373212081_n

Steg bacon på en pande. De skal ikke være alt for mørke. Kom bacon (og fedt!) i en skål til afkøling.
Imens det køler af, kan du lave tomatsaucen (link her – husk at gange den op med 3).

Skær løg og hvidløg groft og blend det sammen med vand og oksefond.

27292872_10213748270473725_676400849_n 27157736_10213748270513726_386871043_n

Bacon og baconfedt er nu tilpas afkølet, til at du kan samle din fars. I en stor skål kommes oksekød, peber, mel, oregano (eller hvilken krydderurt du foretrækker – tørret såvel som frisk), æg, bacon, baconfedt og løg-blandingen. Rør sammen til farsen er ensartet.

27294190_10213748269873710_1113524926_n 27394422_10213748269033689_1100058859_n

Form farsen til kødboller og steg dem på en brandvarm pande. De skal slet ikke steges færdige, men blot få en stegeskorpe. (mine vejer ca. 15-20 g, og er små. Men man kan jo lave dem større, hvis man vil. Vær opmærksom på at de så skal have længere tilberedningstid i tomatsaucen). Bagefter kommes alle kødbollerne op i gryden med tomatsaucen. Lad simre i 30-45 minutter. Serveres med spaghetti (og parmesan, hvis man er til det).

27294756_10213748272273770_169530614_n 25589824_10213748272313771_1854179074_n 27395067_10213748271193743_193222404_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risengrød