Lady & Vagabonden mad
Jeg elsker Lady & Vagabonden! Jeg får altid lyst til spaghetti med kødboller i tomatsauce, når jeg ser filmen. Men det smager jo også bare vildt godt – de italienere har sgu fat i noget dér.. Jeg har selvfølgelig lavet min helt egen version, og den vil jeg bestemt ikke holde for mig selv (den smager nemlig virkelig godt – og god mad skal deles!). Så værsgo’ 🙂
ca. 80 små kødboller. Resten kan med fordel fryses ned og tages op på en regnvejrsdag!
Ingredienser
1 pk bacon i skiver
1 kg hk oksekød
2 æg
1 spsk mel
1 tsk friskkværnet peber
1 spsk tørret oregano
1/2 dl vand
1/4 dl oksefond
2 løg
4 fed hvidløg
Desuden
Spaghetti
3 portioner multifunktionel tomatsauce
Sådan gør du
Skær bacon ud i små stykker, som vist på billederne herunder.
Steg bacon på en pande. De skal ikke være alt for mørke. Kom bacon (og fedt!) i en skål til afkøling.
Imens det køler af, kan du lave tomatsaucen (link her – husk at gange den op med 3).
Skær løg og hvidløg groft og blend det sammen med vand og oksefond.
Bacon og baconfedt er nu tilpas afkølet, til at du kan samle din fars. I en stor skål kommes oksekød, peber, mel, oregano (eller hvilken krydderurt du foretrækker – tørret såvel som frisk), æg, bacon, baconfedt og løg-blandingen. Rør sammen til farsen er ensartet.
Form farsen til kødboller og steg dem på en brandvarm pande. De skal slet ikke steges færdige, men blot få en stegeskorpe. (mine vejer ca. 15-20 g, og er små. Men man kan jo lave dem større, hvis man vil. Vær opmærksom på at de så skal have længere tilberedningstid i tomatsaucen). Bagefter kommes alle kødbollerne op i gryden med tomatsaucen. Lad simre i 30-45 minutter. Serveres med spaghetti (og parmesan, hvis man er til det).
Ingen kommentarer endnu