Salat med sprød kylling & grønne bønner

Salat med sprød kylling & grønne bønner

19894961_10212218553111747_7882957619328530151_nHvis du også er til salater der mætter og samtidig smager af noget, er den her salat altså virkelig lækker og måske noget for dig. Jeg elsker den, og spiser den så ofte jeg kan! Kyllingen kan skiftes ud med flanke steak eller laks.

Ingredienser

150 g frosne grønne bønner
3-4 fed hvidløg
Salt & peber
2 spsk olivenolie
10 cherrytomater
2 små rødløg
2 gode håndfulde frisk babyspinat
2 avocado
Baconfedt*
1 spsk solsikkeolie (elker anden neutral olie)
Rigeligt smør! (ca. 50 g)
1 pk kylling inderfilet
1 sammenpisket æg
Rasp

Sådan gør du

*Jeg gemmer altid baconfedt når jeg har stegt bacon. Det giver et ekstra pift, når man skal stege kød eller lave sauce. Så jeg har altid baconfedt i køleskabet – men det kan altså sagtens udelades, hvis du ikke lige har baconfedt ved hånden.

Kom olivenolie og bønner på en kold pande og tænd så for blusset (mit komfur går til 9, og jeg satte den på 8). Når bønnerne er blevet lune, skrues der ned på middel varme (jeg skruede ned på 5). Hak hvidløg fint og kom det op til bønnerne. Krydr med salt og peber.

Det hele tages af varmen når hvidløget skal til at tage farve. Sæt det på køl.

Imens bønnerne køler, skæres tomaterne i halve og rødløgene i tynde skiver.

Vent med at skære avocado til retten skal serveres. Skyl spinaten og kom det i et fad. Fordel bønner, tomater, rødløg og peanuts på spinaten.

Vend kyllingefileterne i det sammenpiskede æg, og vend dem herefter i rasp. Kom solsikkeolie, baconfedt, smør, salt og peber på en kold pande og tænd for blusset på 8. Når det beynder at syde (altså at sige noget), kommes de panerede fileter på panden. Steg dem til de er gyldne (men vend dem ofte, så raspen ikke brænder på). Når de er færdige placeres de på salaten. OBS! Gem stegefedtet i en skål!

Skær avocado i mundrette stykker og fordel dem på salaten. Kom nu limesaft i skålen med stegefedtet og rør rundt. Vupti – så er der dressing! Held den over salaten, og server.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med sprød kylling & grønne bønner