Risengrød
Jeg elsker risengrød, og spiser det mindst en gang om måneden – hele året! 😊 Det kræver alligevel en del portioner, før man kommer frem til de forhold der giver den bedste risengrød. Jeg har forsøgt med forskellige mærker – ris, såvel som mælk. Forskellige kogetider og “temperaturer” på kogepladen. Og nu er jeg endelig kommet frem til den kombination, der giver den mest cremede, søde, rig på ris risengrød – som jeg i øvrigt kan garantere, IKKE brænder på 😊
Ingredienser
1 liter gårdmælk (IRMAs Gårdmælk)
1 dl fløde (Egelykke)
1 spsk sukker
180 g grødris (FirstPrice)
Sådan gør du
Tilberedningstid 1 time, 15 minutter
Kom mælk, fløde og sukker i en tykbundet gryde, og bring det i kog under konstant omrøring. Når mælke-fløde blandingen har slået et par bobler, tilsættes risene. Lad koge på høj varme under konstant omrøring i 2 minutter. Skru ned for blusset (jeg har induktion, og skruer ned på 3). Læg låg på og sæt uret til 15 minutter. Rør i gryden, læg låg på og sæt uret til 15 minutter igen. Rør i gryden. Nu skal du ikke længere bruge låget. Skru yderligere ned for blusset (jeg skruer ned på 2), sæt uret til 10 minutter og rør i gryden. Gentag 3 gange, således at risengrøden har kogt 30 minutter med låg og 40 minutter uden.
Hvis du synes det lyder forvirrende, kommer her en kort oversigt over kogetiden:
(Blusset står på 3)
Låg på
15 minutter
Rør
Låg på
15 minutter
Rør
Læg låget væk
(Blusset står på 2)
10 minutter
Rør
10 minutter
Rør
10 minutter
Rør
10 minutter
Rør
Nu skulle risengrøden gerne være færdig og dejligt cremet 😊 Hvis du synes den er for blød, så tag den af varmen og lad den stå i 5-10 minutter imens du laver kanelsukker og dækker bord 😊
Ingen kommentarer endnu