Instant hummus

Rødvinssauce

Denne opskrift er, som så mange andre af mine opskrifter, opstået ved at tilføje lidt af dit og dat. Og denne rødvinssauce er altså lige i skabet! Så hvis du vil imponere dine gæster – eller bare din kæreste, mand eller kone – så er denne rødvinssauce værd at prøve 🙂

Den er fuld af smag og passer perfekt til en god bøf eller oksesteg.

Ingredienser

40 g mel

40 g blødt smør

2 flasker kraftig rødvin

6 banan skalotteløg

4 store fed hvidløg

1 stor bundt frisk timian

1 l fløde

1 hel flaske oksefond

1/2 l kogende vand

1 stor spsk smør

2 spsk sherry vineddike

Sovsekulør

Salt, peber & sukker

Sådan gør du

Ælt mel med den bløde smør og stil smørbollen til side til senere brug.

Hak skalotteløg groft og halver hvidløgene. Smelt smør i en gryde og kom timian og alle løgene ned til smørret. Svits til løgene bliver klare og falder lidt sammen. De må endelig ikke tage farve.

Kom rødvinen i gryden og lad det simre ved svag varme til de 2 flasker er kogt ind til ca. 1/2 flaske.

Si den indkogte rødvin og kom den tilbage i gryden.

Tilsæt fond, kogende vand, fløde og sherry vineddike. Smag til med salt, peber og sukker. Jævn saucen med smørbollen. Start med halvdelen, du kan altid komme mere i.

Hvis du stadig synes at saucen er for tynd når smørbollen er brugt, kan du lave en ny. Hvis saucen bliver for tyk til din smag, kan du tilføje lidt mælk. Hvis du opnår den ønskede tykkelse og stadig har noget smørbolle tilbage, kan du komme det i fryseren til næste gang du skal jævne en sauce.

Giv saucen den rette brune farve med lidt sovsekulør.

Tip! Rødvinssaucen kan fryses, hvis der skulle være noget tilovers.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Instant hummus