Fløjlsblødt kanelbrød
Jeg har altid været fan af bagerens kanelbrød, generelt er jeg bare rigtig glad for kanel. Men hvis man nu kunne lave et kanelbrød med endnu mere af den gode kanelsmag, som samtidig var blødt og lækkert men med sprød skorpe – lyder det ikke godt? Det synes jeg, så derfor gik jeg i køkkenet for at lave et – og min opskrift deler jeg med dig 🙂
Ingredienser
Dej
25 g gær
3 dl gårdmælk (eller sødmælk)
100 g blødt smør
2 spsk sukker
1 tsk salt
½ tsk stødt kardemomme
1 M/L æg
450 g mel
100 g mel
Fyld
150 g kanelsukker
150 g blødt smør
Desuden
Lidt ekstra kanelsukker, ca. 1 spsk
1 æggeblomme & 2 spsk mælk til pensling
Sådan gør du
Kom gær og salt i en stor skål og rør til gæren er opløst/smeltet. Tilsæt mælk, sukker, æg, kardemomme og 450 g mel. Rør godt sammen.
Kom smør og 100 g mel op i dejen og ælt til dejen er glat og smidig. Det er meningen at dejen skal være blød.
Del dejen i 6 og tril dem til boller, lad dem hæve i 45 minutter under et klæde.
Imens bollerne hæver, kan du lave fyldet. Rør smør og kanelsukker godt sammen. (Bland en kanelsukker som du ville lave den, hvis du skulle putte den ovenpå risengrød).
Rul alle 6 boller flade. Du må IKKE ælte bollerne, inden du ruller dem ud. Så aktiverer du gluten, og bollerne vil være svære at rulle ud. Kom bagepapir i bunden af en springform og læg første udrullet dej i. Det er vigtigt at dejen er rullet så meget ud, at den også ligger op ad siderne og gerne ud over kanten.
Smør fyld på og kom næste udrullet dej ovenpå. Denne skal bare dække bunden. Kom nu mere fyld på. Gentag indtil sidste udrullet dej er lagt på, og luk så hele brødet ved at trykke dejen fra sidste lag sammen med dejen fra første lag (som går op ad siderne).
Pensl dejen og drys med kanelsukker. Sæt kanelbrødet i midten af en 200° forvarmet ovn og bag i 20 minutter. Læg staniolpapir henover for at undgå at brødet bliver for mørkt og bag videre i 10-15 minutter.
Spises mens den stadig er lun 🙂
Ingen kommentarer endnu